Ahad, 16 Oktober 2016

Hari Induksi

Kali ini aku ingin bercerita mengenai Hari Induksi yang diadakan di fakulti aku iaitu FEP. Sebenarnya Hari Induksi ni Rabu yang lepas bersamaan 12 Oktober 2016, tapi hari ini baru berpeluang untuk kongsikan di blog ni.

Apa tujuan program ni diadakan? Hah, tu persoalan pertama yang terlintas di fikiran ku bila dapat tahu tentang program ini. Program ni untuk beri pendedahan awal tentang kelab yang ada di FEP serta mengenai Buku Portfolio Aktiviti. Pelajar kena aktif juga dalam melibatkan diri dengan program-program yang dianjurkan oleh pihak fakulti. Jika markah merit tidak sampai tahap minimum iaitu 10 markah bagi setiap tahun pengajian, pelajar tidak layak bagi pemilihan anugerah-anugerah serta tidak layak untuk pemilihan program pertukaran pelajar keluar negara. Aku berharap agar aku dapat menjadi seorang pelajar yang aktif dalam program tetapi tetap mendapat keputusan yang cemerlang.. 

Terdapat beberapa yang aku rasa bangga dengan mereka, kerana mereka aktif tetapi masih berjaya dalam pelajaran juga. Ini membuktikan bahawa sertai program tidak akan menjejaskan markah exam melainkan diri yang tidak bijak dalam pengurusan masa. Semoga aku dapat uruskan masa dengan baik. Maklumlah, baru semester 1, masih banyak perkara yang perlu ku pelajari tentang pengurusan masa dan sebagainya.. Semoga Berjaya Anis Nadhirah.. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan